Překyselení v organismu může pěkně potrápit

Velikost textu: A A A

Překyselení v organismu může pěkně potrápit

Ilustrační foto
  • autor: Redakce

 Překyselení organismu bývá často nepříjemné a dokáže vás pěkně potrápit. Celé tělo je propojeno a proto když máte překyselený organismus, můžou se vám tvořit na nehtech prasklinky, vypadávat vám vlasy, často vás může pálit žáha a mnohé další. Někdy můžete pravidelně cvičit a jíst přiměřeně, ale přesto nehubnete, může to mít za následek překyselení organismu. Jak bojovat proti překyselení organismu a jak si od něj pomoci?

V těle zkrátka musí vládnout rovnováha. Jedině tak dosáhnete toho, že vše bude fungovat tak jak má a tělo a vy budete spolu fungovat zcela bez komplikací. Čím je prostředí v těle kyselejší tím je pH nižší. Pro zajímavost v žaludku je pH 1. Pokud je v těle vše v pořádku a v rovnováze má pH hodnotu na sedmičce. Správné hodnoty pH se obvykle pohybují od 7,3 do

7,7. Vyšší i nižší pH může být pro člověka nebezpečné až smrtelné. V dnešní době má pH ve správné hodnotě asi málokdo. Dnešní doba je hektická, všude plno stresu a ani strava není u většiny lidí úplně ideální. Potraviny jako například cukr, bílá mouka, káva či maso se v těle stávají silnými oxidanty. Samy o sobě tyto potraviny kyselé nejsou, ale právě v těle se stávají onými oxidanty, které v těle kyselost zvyšují. Díky těmto potravinám je tělo překyselené a tělo potřebuje zařídit správné pH. Správné pH, alespoň v těch nejdůležitějších orgánech lidského těla se udržuje tak, že si tělo bere zásadité látky jinde, kde to není až tak úplně důležité a život ohrožující. Pokud trpíte zhošenou kvalitou zubů a kostí, může to znamenat, že tělo si bere vápník právě ze zubů a kostí, čímž se logicky kvalita zhoršuje.

Jak se zbavit překyselení organismu? Stravou. Samozřejmě potraviny, které vedou k překyselní organismu z jídelníčku vyloučit úplně nemůžete, ale pokud je budete vhodně kombinovat či doplňovat o jiné potraviny dosáhnete tak lepšího výsledku. Potraviny jako brambory, zeleninové a ovocné šťávy, kořenová a listová zelenina, sója, tofu, pšeničné klíčky, ořechy a další potraviny působí proti překyselení. Potravin, které způsobují kyselost v organismu, se úplně nezbavujte, například mléko a mléčné výrobky nikterak neomezujte, jsou důležitým zdrojem vápníku a bílkovin. Existují také různé přípravky, které působí jako odkyselující. Je vždy nutné spojit změnu stravy a odkyselující přípravky a dosáhnete tak lepší rovnováhy v těle.

Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: zdraví, výživa

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Zdravé a silné zuby jsou základ

 Zuby jsou pro každého člověka velmi důležité a to nejen z hlediska mělnění stravy, ale také pro vaši vizuální stránku.…

Správné shazování kil? Zdravá strava a cvičení - 1. část

 Přesně tak. Otázka v nadpisu má zároveň i odpověď v nadpisu. Chcete správně, zdravě a natrvalo, bez jo-jo efektu shodit…

Jak se zbavit lámání nehtů

 Nehty jsou vaši vizitkou. Upravené a pěstěné nehty vypadají zkrátka dobře a hezky. Nemusí být ani nikterak dlouhé či…

Jak se zchladit v letním horku

 Letní teploty obvykle bývají vyšší někdy až přímo tropické. Pro náš organismus tyto teploty nejsou ničím příjemným.…

Pravidelné procházky prospěšné pro vaše zdraví

V dnešní době je mnoho lidí, kteří žijí ve stresu, ve shonu, ve spěchu a podobně. Zkrátka není na nic čas, v práci vás vytěžují…

Zdravý spánek

Spánek je velmi důležitý pro každého člověka. Musíte zkrátka někdy odpočívat, relaxovat. Spánek je velmi důležitý pro regeneraci…

Magický zázvor nejen v kuchyni

 Jedním ze zázraků přírodní medicíny je zcela určitě zázvor. O tomto faktu hovoří jednak to, že jej naleznete v každém…

Nejšílenější závislosti na světě

 Závislost na kouření, alkoholu či kávě je v dnešní době zcela normální po celém světě. Existují však lidé, kteří…

 
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt